Aircraraft missing in Selection window with blank line

This Forum is for Support questions only for Ideal Flight. Please post other questions and suggestions in the General Use & Ideas Forum

Moderators: Steve Waite, SysAdmin

Aircraraft missing in Selection window with blank line

Postby Steve Waite » Wed Feb 12, 2020 12:26 pm

The recent King Air 350i from MilVis encoded their aircraft.cfg as Windows CrLf UTF-8 with BOM.

The WIndows API will see this file with the first character missing and miss out the first section of the file [fltsim.0] and go on to [fltsim.1].

Since Ideal Flight also uses the Windows API to read those files the first section is missing and the file read aborted. That shows as a blank line in IF.

All we need to do is add an empty line at the top of the file and the King AIr 350i will become available. The aircraft may change to the more usual P3D format of UTF-16LE and UTF-8.

It is possible any type of addon may get the file mis-read. In the meantime the reliability of these aircraft will improve with a blank line at the top of the aircraft.cfg and any others in the folders with the same format and section format text. XML files are unaffected

Ideal Flight will in future read these files another way.
software architect at codelegend.com
equipment: i9-9980Xe 64GB 2xRTX2080ti NVLink 2TB M.2,
i9-9900X 64GB RTX2080ti 2TB M.2, i7-3960X 32GB GTX680 4TB RAID10,
NAS @7TB RAID10
Steve Waite
 
Posts: 4717
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Aircraraft missing in Selection window with blank line

Postby Steve Waite » Wed Jul 01, 2020 2:03 pm

Fixed in Preview 23 coming shortly - so that we don't have to edit the cfg with BOM.
software architect at codelegend.com
equipment: i9-9980Xe 64GB 2xRTX2080ti NVLink 2TB M.2,
i9-9900X 64GB RTX2080ti 2TB M.2, i7-3960X 32GB GTX680 4TB RAID10,
NAS @7TB RAID10
Steve Waite
 
Posts: 4717
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Aircraraft missing in Selection window with blank line

Postby Steve Waite » Wed Jul 01, 2020 2:08 pm

If the aircraft file cannot be read for another reason there will be an entry in the aircraft dropdown list showing that the file could not be loaded.
software architect at codelegend.com
equipment: i9-9980Xe 64GB 2xRTX2080ti NVLink 2TB M.2,
i9-9900X 64GB RTX2080ti 2TB M.2, i7-3960X 32GB GTX680 4TB RAID10,
NAS @7TB RAID10
Steve Waite
 
Posts: 4717
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron