Flight.PLN empty

This Forum is for Support questions only for Ideal Flight. Please post other questions and suggestions in the General Use & Ideas Forum

Moderators: Steve Waite, SysAdmin

Flight.PLN empty

Postby reecemj » Sun May 12, 2019 7:00 pm

Today flightplan is empty and its save with capitol PLN. No plan written just a file saved as Ideal_flight.PLN. Can't figure out of something has change. All folders are shared. Need help with this please. Thanks Steve.+

Went back to v10.027ed same problem.
Reece...Using IF10 Pro
reecemj
 
Posts: 245
Joined: Fri Mar 15, 2013 4:09 pm

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Mon May 13, 2019 9:09 am

Even with older versions of IF it does that, but with fresh profile and aircraft sets?

Can you add a new profile in profiles page and build a flight with it as it is?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Mon May 13, 2019 9:19 am

Next thing to do is check the original plan in the folder:

C:\ProgramData\Ideal Flight Professional\Flight\New

If your Pilot ID = 0 then look for:

0_Ideal_Flight.PLN

Are these files empty?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby reecemj » Mon May 13, 2019 10:20 am

It works when I make a new profile. But back to old profile both .PLN (programdata and p3d files.) are empty. I can just make a new profile and move on. Thanks.
Reece...Using IF10 Pro
reecemj
 
Posts: 245
Joined: Fri Mar 15, 2013 4:09 pm

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Mon May 13, 2019 11:08 am

If you selected a flight with no plan they are empty files on purpose.

If that is the case there's nothing wrong with your other profile. In the Flight gen page select a build type that makes a plan.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Mon May 13, 2019 11:19 am

If you want a plan with no route, choose direct. That way the plan is filled in with departure and destination but nothing in between.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Mon May 13, 2019 11:20 am

When no plan is desired, IF continues to output the files but they are empty. This is so that the mechanisms surrounding flight plans with addons is complete.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Tue May 14, 2019 5:58 am

Was it just the flight build settings? Plan Type and Plan Builder....

With a preview installed it may possibly have selected a zero for those selectors. Did you try reselecting?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby Steve Waite » Wed May 15, 2019 6:59 am

Can you tell me what the Plan and Build selectors are set to on the Flight gen page for that profile?

Would be very helpful to for me to know what the setting was.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Flight.PLN empty

Postby reecemj » Wed May 15, 2019 10:52 am

Hi Steve I’ll ck this out Thursday
Reece...Using IF10 Pro
reecemj
 
Posts: 245
Joined: Fri Mar 15, 2013 4:09 pm

Next

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron