List Index out of bounds

This Forum is for Support questions only for Ideal Flight. Please post other questions and suggestions in the General Use & Ideas Forum

Moderators: Steve Waite, SysAdmin

List Index out of bounds

Postby Brent » Sun May 06, 2018 1:55 pm

Hi Steve

I installed sm_06 this morning and after a flight, if I go to the 'Browse Airports' page I receive a "List index out of bounds (91)" error and the page goes blank with no app navigation symbols across the bottom.

If I first go to the 'Flight Generation' page, instead of the order above after a flight and search on airports and then go to the 'Browse Airports' page everything works as expected.

Incidentally, i was getting the same issue with sm_04. I did check file permissions and nothing seemed amiss.

Cheers
Brent
i7-7700k, ASUS Z170 Pro Gaming, Asus GeForce GTX 970, 32Gb, TM Warthog HOTAS, W10 64bit, DX10 FSX with Accel
Brent
 
Posts: 200
Joined: Thu Aug 02, 2012 5:38 pm

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Tue May 08, 2018 2:23 am

Hi Brent,
So it does not even get to the map page after pressing the icon, just clears the main display and gives the error message?
Does it do the same after each flight? Do you use the tick to accept the de-brief? Do you not need to complete a flight can just end a flight?
Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: List Index out of bounds

Postby Brent » Tue May 08, 2018 12:54 pm

Steve Waite wrote:Hi Brent,
So it does not even get to the map page after pressing the icon, just clears the main display and gives the error message?

Yes

Steve Waite wrote:Does it do the same after each flight? Do you use the tick to accept the de-brief?

Yes, yes

Also, if I quit IF and restart, then go to Browse Airports I get the same result,

Image

Steve Waite wrote:Do you not need to complete a flight can just end a flight?

Haven't tried that!

Brent
Brent
 
Posts: 200
Joined: Thu Aug 02, 2012 5:38 pm

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Tue May 08, 2018 1:57 pm

Thanks Brent.
I'm checking all through that, thanks for spotting it.
Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Thu May 17, 2018 1:23 am

Hi Brent,
Please try Preview 07. I could not reproduce the error but did find a few things to do around that section.
Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: List Index out of bounds

Postby Brent » Thu May 17, 2018 1:55 pm

Hi Steve - I installed 07 and I'm still seeing the same problem exactly as I described before.

FWIW, I'm not seeing this with any other Windows apps.

Cheers
Brent
Brent
 
Posts: 200
Joined: Thu Aug 02, 2012 5:38 pm

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Thu May 17, 2018 3:34 pm

Yes I don't expect it's your system Brent. It's a list in IF that's not complete when you go to the map page.
I need to set up like yours to get the error. I need more about your setting to get the problem on my end.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Thu May 17, 2018 3:37 pm

...does it rely on a flight being completed with the tick icon accepted? Or does it happen without completing a flight for example?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: List Index out of bounds

Postby Brent » Thu May 17, 2018 3:44 pm

I always complete my flight and accept (unless crashing on approach LOL). Should I try it without accepting (i.e do a circuit, land and not accept)?

If you can specify what settings you need to duplicate or anything else you'd like me to try please let me know. Is there a file I can send

Cheers
Brent
Brent
 
Posts: 200
Joined: Thu Aug 02, 2012 5:38 pm

Re: List Index out of bounds

Postby Steve Waite » Thu May 17, 2018 3:47 pm

It's difficult, it could be just one setting that we have different and the list doesn't contain the item that's trying to be selected..

Can you quickly try starting a flight and just end it - don't even bother to take off?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 3700
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Next

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: avey8r and 1 guest