correct vers SimConnect not found, fsx se

Any problems with your Installation or other install related questions, please post here

Moderators: Steve Waite, SysAdmin

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby alf-uk » Wed Sep 09, 2015 10:56 am

Hi Steve, thanks again for advice.

I found the (right click) other settings and checked "disable require admin".
restarted , steam was still asking.
then I noticed that on that 4th? install I let it install to C:\.. program files, so I uninstalled it again,
deleted IF10 folder, Installed with admin rights outside windows folder, run as admin
I had all running as admin but steam, so checked that as well to run as admin.
Now in "Other Settings" submenus, I don't see the "disable require admin" option anymore !
after running 2 times IF10 and fsx I uninstalled IF again and reinstalled , still I don't see the option in
other settings anymore and steam is asking every time for allowance.

Info Steam validate, if someone comes along the same way:
After the steam update IF was not running and I validated steam again, with 8420 files.
After reinstalling Orbx Global there were 815 new steam files left over. (looks like ca 7600 for Global)
I installed also REX4 again but think that was not needed, just run REX4 with new theme,
then were ca 310 files left which steam changed. (some default aircraft, trees, sounds, buildings)

good thing, IF is running, just the steam asking for Ok, I can live with that.
thanks again for help
alf
Attachments
IF 10 after steam update - other setting -requier admin gone.jpg
IF 10 after steam update - other setting -requier admin gone.jpg (220.87 KiB) Viewed 6568 times
alf-uk
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2015 4:19 pm

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby Steve Waite » Wed Sep 09, 2015 4:02 pm

The problem I imagine is from your checking the "running as admin" setting for steam and other things on the desktop links.

Since the "IF10 Other Setting -> disable admin" will *only show in the menu* if the steam fsx file has the "Invoke asAdmin" setting embedded in the file, which it has not because you removed it with the menu item.

Instead you are using the "run as" flag on the links which means it will still run as admin.

The idea is to *not use* the "run as" checkbox on the links.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby Steve Waite » Wed Sep 09, 2015 4:05 pm

So I just tried the repair cache and it repaired the FSX file and so the Other Settings Disable admin shows up again in the menu, I checked it and Updated and back to no questions. None of my stuff runs as admin as it's a pain in the a.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby Steve Waite » Wed Sep 09, 2015 4:15 pm

There are three basic ways that a program "Runs as Admin":

1. The file has code embedded in it that instructs Windows to run it as admin - this is the code that IF10 alters in the Steam Ed FSX.EXE file with the "Other Settings" "Disable requires admin". If we do that we find a saved FSX.EXE in the fsx steam folder if we want to put it back.

2. The desktop link that runs a program can have the Properties set manually to "Run as Admin". This is what we do to the IF10 desktop link if we do not want to do 1. to FSX.EXE.

3. A program can be right-clicked then "Run As Admin" can be chosen from the popup menu.

If any component of the sim Runs as Admin, then all components must be Run as Admin or you will get problems. It's better to level everything down to not run as admin.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby Steve Waite » Wed Sep 09, 2015 11:16 pm

I've improved the menu option in 1. above, to set or unset the admin requirement on the FSX-SE fsx.exe file. I'll make it available in preview in the newbuilds section shortly. Thanks for your input alf!
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: correct vers SimConnect not found, fsx se

Postby Steve Waite » Fri Sep 11, 2015 5:26 am

Update preview 02 available in the new builds section preview discussion.
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Previous

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron