Registering IF

Any problems with your Installation or other install related questions, please post here

Moderators: Steve Waite, SysAdmin

Registering IF

Postby Rockfist » Thu Dec 20, 2012 2:27 pm

Hi, I have tried to register my copy on numerous ccasions only to receive the "Polite message- your copy is not registered" I have tried un-installing Google Chrome, I have re-installed using administrator permission, and have checked my Firewall exclusions, all to no avail, Can you help?
Rockfist
Rockfist
 
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:16 pm

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 2:56 pm

Hi,

I got your number from Flight1 and tested it and it's OK so that's the main thing. Usually this is caused by an internet security program that does not allow the registration process to send the details.

Can you first make sure your browser can go to:
http://www.codelegend.com/idealflight/default.htm

Can you make sure your AV / Internet Security is not disallowing the registration process. Usually there is a disallowed .exe program list in your Security program.

Make sure there are no spaces or other characters with the keynumber if you are copy/pasting. Sometimes there could be a hidden character following the keynumber. Paste the keynumber in the middle box, your name in the top, what is important is the keynumber.

Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 2:58 pm

...the .exe file name to check for in your InetSecurity program is
C:\Program Files (x86)\Ideal Flight 10\iflight10.exe
Regards
Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 3:15 pm

...Press the register button and after several seconds there should be a confirmation message that the program is registered if the details get sent.
Let me know if you get any message at all after pressing the register button.
Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Rockfist » Thu Dec 20, 2012 3:20 pm

Hi Steve
I turned off windows firewall plus my virus checkers and tried to register again with no luck. Yes I can get through to Ideal Flight no problem. I seemed to have tried everything now.
Jim
Rockfist
 
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:16 pm

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 3:52 pm

Hi,
was there any message at all when you pressed the register button?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 4:09 pm

It won't be anything to do with your browser. It won't be windows firewall because you can see the site with the browser. It won't be the AV system. You may have an internet security program like defender, mcaffee, or norton. They keep a disallowed .exe list which prevents sending from the program. Look in Defender -> Tools -> Allowed items
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Thu Dec 20, 2012 4:15 pm

...odd this, do you get any message at all when you press the register button?
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Re: Registering IF

Postby Rockfist » Fri Dec 21, 2012 3:31 pm

Hi Steve
I don't know if you received my last message yesterday but to answer your question about messages.
I enter the Registration details and then get a message "Please ensure you purchased the key before registering the info" (Not sure what this means"
Anyway I enter the details
NAME
IDEAL FLIGHT ID
FSX ID
WINDOWS ID
I press OK
Then get amessage after about ten secs "Polite Reminder: This copy is not registered"
Regards
Jim
Rockfist
 
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:16 pm

Re: Registering IF

Postby Steve Waite » Fri Dec 21, 2012 3:45 pm

Hi Jim,
Just to be sure can you go through this:

1. Run up the program and choose the "Registration" menu item.

2. You are presented with a form with three white boxes, the lower one says "Reserved".

3. Type your name in the top box

4. Type or copy/paste into the middle box the 20 character keycode (AlphLowercase+Numbers0..9)

5. then press the left button "Register"

6. You are now presented with a form says your name, keynumber, FSX and Machine IDs,

7. press OK

After maybe 10 seconds you should get registration success or fail

Steve
software architect at codelegend.com
i7-3960x 32Gb GTX680 4Tb Intel RAID 10 Win10
Steve Waite
 
Posts: 4270
Joined: Wed Jun 29, 2011 12:02 am

Next

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron